Yaptığı haberlerle ses getiren ve gazetecilik faaliyetleri sebebiyle tutuklu olarak yargılanan Mehmet Baransu, eşiyle birlikte Kimse Yok Mu'nun su kuyusu açtırma kampanyasına katıldı. Baransular, Kenya'nın Kilifi bölgesinde açtırdıkları kuyu ile susuzluk çeken köylüleri sevince boğdu.

Açılış töreni için kuyu başına gelen kadınlar, dans ederek yerel dilde şarkı söyledi.

Kilifi köyü muhtarı, “Türkler bizlere bedava su getirdiği için çok mutluyuz. Tek korkum, Türkler burdan gittikten sonra böyle güzel şeylerin devam etmeyeceği." diye konuştu.

Köyün yerlisi, “Uzaktan su getiriyorduk. Getirdiğimiz yerdeki su çok iyi değildi." diyerek açılan kuyunun önemini vurguladı.

İlk defa akan suyu gören çocuklar, kuyunun başına geçip ellerini ve ayaklarını yıkadı.

Kimse Yok Mu bölgedeki çalışmalarını koordine eden bir görevli, “127 kuyu açtık ve bu Pazar günü 15 kuyu daha teslim edeceğiz. Burada Mehmet Baransu adına, Kilifi’de bir kuyu açtık. Civarda bin insan yaşıyor. Kenya’da en büyük problem su. İnsanlar burda kilometrelerce yol gidiyorlar su alabilmek için. Biz bunu engellemek için, burda su kuyuları açıyoruz. Gelen talepleri değerlendiriyoruz ve herkesi kırmamaya çalışıyoruz. Eğer bir köye gerçekten ihtiyaç varsa, biz zaten o köye su kuyusu açıyoruz." diye konuştu.