Amerikalı bir grup doktor, Columbia Üniversitesi’ne çağrıda bulunarak, dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz’ün işine son verilemesini istedi. 10 Amerikalı bilim adamının hazırladığı mektupta Dr. Öz için "sahtekar", "şarlatan" ve "şovmen" ifadeleri kullanıldı.

Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Lee Goldman’a gönderilen mektupta Dr. Öz’ün üniversitedeki Cerrahi Anabilim Dalı Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirmediği, daha çok şovmenlik yaptığı ifade edildi.

Amerikalı doktorlar, Dr. Öz'ün bilimsel temelli tedavi ve ilaçları küçümseyerek, hiçbir bilimsel kanıtı olmayan "mucizevi" kilo verdirici ürünlerin tanıtımını yaptığına dikkat çekti.

Doktorlar, Dr. Öz'un dünya çapında bir kalp cerrahı iken kendi finansal durumunu gözeterek bilimsel gerçekliği olmayan kimi hızlı tedavi yöntemlerini tavsiye eden biri haline geldiğini, bunun da kamu için tehlike oluşturduğunu savundu.

Üniversite, mektupla ilgili yaptığı açıklamada; öğretim üyelerinin kamu tartışmalarına katılmasının ‘ifade özgürlüğü’ çerçevesinde olduğunu belirtti.

ABD'de Dr. Oz olarak tanınan Mehmet Öz ilk olarak Oprah Winfrey'in programına konuk olarak kamuoyunun dikkatini çekmişti. Öz, son beş yıldır ise kendi televizyon programını sunuyor.

Ünlü Doktor Mehmet Öz, bir televizyon programında diyet ilaçlarını çıkar amaçlı övdüğü gerekçesi ile geçtiğimiz yıl ABD Senatosu’nda ifade vermek zorunda kalmıştı.

Dr. Öz, hiçbir zaman belli bir markanın ürününü önermediğini ve asla bu ilaç satışlarından para kazanmadığını ifade ederek kendi savunmuştu.