Meksika'nın Amerika sınırındaki Tamaulipas eyaletinde kartel lideri Jose Hugo Rodriguez Sanchez'in Reynosa şehrinde yakalanmasının ardından eyalet karıştı. Cartel del Golfo'nun (Körfez Karteli) lideri, El Gafe de Reynosa lakaplı uyuşturucu baronunun elemanlarıyla polis arasındaki çatışmalara diğer çeteler de karışınca belediye başkanı kırmızı alarm verdi.

El Gafe'yi polisin elinden kurtarmak için her yolu deneyen çete üyeleri, şehrin altını üstüne getirdi. İş yerlerine, arabalara, devlet binalarına ve güvenlik güçlerine saldırdı. Öte yandan diğer kartel grupları da El Gafe'nin yerini ele geçirmek için harekete geçti.

Gün boyu süren çatışmalar sonrası olayların yoğunlaştığı Reynosa şehri belediye başkanı saat 4 sularında kırmızı alarm verdi. Kırmızı alarm Meksika'da, savaş durumlarında ve yönetimin kontrolü kaybettiği büyük olaylarda veriliyor.

Güvenlik güçleri, yer ve cadde isimleri yayınlayarak vatandaşların bu bölgelerde güvenliklerinin saglanamayabilecağini ilan etti. Çok sayıda ölü ve yaralı olabileceğini aktaran yetklililer, şehirdeki karışıklıktan dolayı henüz bilançoyu bilmediklerini duyurdu.

Vatandaşlar sosyal medyada, yanmış otobüsler, kamyonlar, gasp görüntüleri, caddelerde hareketsiz yatan kurbanların resim ve videolarını paylaşıyor.

Çatışmalar halen devam ediyor.