Melbourne demiryolu çalışanları sendikası, iki günlük grev kararı aldı. Uzmanlar, şehrin ulaşımında anahtar rolü üstlenen trenlerdeki iki günlük grevin, şehir trafiğini felç edebileceğini belirttiler. Demiryolu Tramvay ve Otobüs Sendikası, RTBU üyesi işçilerin oybirliği ile aldıkları grev kararının uygulanması Metro Trains isimli kurumu ağır şekilde zarara uğratacak.

Grev nedeniyle, 48 saat boyunca bilet kontrolü yapılmayacak, bilet kapıları açık bırakılacak. Ayrıca trenler durması gereken istasyonları atlayabilecek.

İşçileri temsil eden RTBU isimli sendika, uzun bir zamandan bu yana demiryolu yetkilileriyle işçi maaşlarıyla ilgili anlaşmazlık yaşıyor. Sendika Sekreteri Luba Grigorovitch, grev kararını işçilerin yüzde 98 oy oranıyla aldıklarını belirtti. Grigorovitch,"Görüşmeler 4 aydır devam ediyor. Demiryolu şirketinin, işçilerin talepleriyle ilgili olumlu bir yaklaşım işareti alamadık.” dedi.

Demiryollarında sürücü, yetkili memur, idari personel ve sinyal görevlilerinden oluşan yaklaşık 3 bin işçi çalışıyor. Grev kararı konusunda son anda bir değişiklik olmazsa, demiryollarında 1997 senesinden bu yana ilk defa bir grev düzenlenmiş olacak.

Konuyla ilgili pazartesi sendika ve şirket yetkilileri son kez bir araya gelecek.