Memur-Sen İl Başkan Yardımcısı Halil Küçükdevlet, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık, halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır" dedi.

Küçükdevlet, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi ve sivil yönetime karşı darbe yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Memur-Sen ailesi olarak, Mısır'da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınadıklarını belirten Küçükdevlet, darbeyi, Mısır halkının geleceğine yönelik küresel nitelikteki kirli oyunların bir parçası olarak niteledi.

 Mısır'da yapılan darbeyle, çoğunluğun azınlığa boyun eğmesinin istendiğini ifade eden Küçükdevlet, "Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist, antidemokratik bu darbe, Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür. Demokrasilerde, ne çoğunluğun azınlığa ne de azınlığın çoğunluğa tahakkümü olmaz, olamaz" diye konuştu.

Mısır'da devlet-millet buluşmasını gerçekleştirme noktasındaki adımların en kısa sürede atılması gerektiğini savunan Küçükdevlet, Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır'ın sivil yönetime destek vermeye çağırdı.

Basın açıklamasına, Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri de katıldı.