Başbakan Angela Merkel 'Almanya'da iyi yaşamak' adını verdiği halk ile diyalog programı çerçevesinde salı günü Duisburg Marxloh'u ziyaret edecek. 'Halk ile diyalog' adı altında gerçekleşecek ziyarette Merkel, Marxloh'un sorunlarını hem yetkililerden hem de halktan bizzat dinleyecek. Merkel'in amacının sorunu yerinde görerek anlatıldığı gibi 'ciddi' olup olmadığını öğrenmek olduğu bildirildi. Marxloh göçmenlerin çok Almanların az yaşadığı ve buna bağlı olarak sorunları çok fazla olan bir semt olarak biliniyor.

Şikayetler arasında akşamları güvenlik sorunu olduğu dillendiriliyor. Merkel ziyaret öncesi yaptığı açıklamada "İnsanlarda güvenliklerinin olmadığı şeklinde bir algı varsa, o zaman bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Bu algı varsa Almanya'da iyi yaşanmıyor demektir. Bana göre iyi yaşamak korku olmadan yaşamaktır." dedi. Morxloh'daki alış veriş sokağının çetelerin ve belirli ailelerin kontrolünde olduğu iddiasına da değinen Merkel, bu alanda da yapılacak şok şeyin olduğunu söyledi.

Sorunun zorluğuna işaret eden başbakan, söz konusu bu aile yapılarının etkisinin kırılmasının önemli işler olduğunun altını çizdi. Karşılaşacağı sorunlara rağmen ziyareti heyecanla beklediğini açıklayan Merkel, Avrupa çapında da 'gelinlik merkezi' olarak bilinen semti ziyaret etmekten memnun olacağını söyledi. Semtte göçmenler ile birlikte çok sayıda mülteci de yaşıyor. Bunların içinde ise işsizlik oranı oldukça yüksek.

Ziyarette gençler arasındaki işsizliğin de önemli bir konu olacağına dikkat çekildi ve "Biz oradaki çocuk ve gençlerinde iyi bir eğitim almalarını sağlamak zorundayız." denildi.