Başbakan Angela Merkel, sosyal medya aracı Youtube’de yaklaşık 2,6 milyon takipçisi olan Lefloid takma isimli Florian Mund’un aynı ismi taşıyan Youtube kanalına röportaj verdi. Soruların tamamının Youtube üzerinden gençlerin yönelttiği röportajın haftaya yayınlanması bekleniyor.

27 yaşındaki Youtube starı Mund’u 14-25 yaş arası 2,5 milyondan fazla genç takip ediyor. Facebook’ta 621 bin ve twitter’de 565 bin takipçisi olan Mund, 2,6 milyon youtube takipçisiyle Almanya’da en çok takip edilen dördüncü kullanıcı olarak öne çıkıyor.

Mund’un 'LeFloid' ismiyle yayınladığı her yeni videoyu ortalama 1 milyondan fazla insan izliyor. Tagesschau’ya konuşan iletişim bilimci Till Keyling, Başbakan Merkel’in Youtube starı LeFloid’e röportaj vererek gençlere ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Merkel’in söyleyeceklerinden çok ilk defa bir youtube kullanıcısına röportaj vermesinin önemli olduğunu söyleyen Keyling, Merkel’e yöneltilecek soruların siyasetten uzak olabileceğini kaydetti.

Keyling, Merkel’in Youtube röportajına gelecek değerlendirmelere bağlı olarak siyasilerin Youtube kullanıcıları ve blog yazarlarına röportaj vermelerinin artabileceğine dikkati çekti.