Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Kerkük'ü ziyaret etti.

Ziyarette tüm cephedeki üst düzey komutanlarla görüşen Barzani, Kürdistan Yönetim Başkan Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük Valisi D. Necmettin Ömer ve çok sayıda KDP ve KYP yetkilileri ile bir araya geldi. Kerkük güney cephesi komutanları ve Kerkük mihver sorumlusu Kemal Kerküki, Barzani'yi Arafa semtinde karşıladı. Barzani, kendisine eşlik eden Peşmerge sözcüsü Cebbar Yavar ile birlikte Kurdistan Ulusal Güvenlik Sorumlusu Mesrur Barzani'ye de ziyarette bulundu. Mesud Barzani daha sonra, Kerkük İl Meclis üyeleri ve IŞİD militanları ile çatışarak şehit olmuş veya esir düşmüş vatandaşların yakınları ile görüştü.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Peşmerge resmi sözcüsü Cebbar Yavar, Kerkük valisi ve İl Meclisi'nden izin almadığı müddetçe Kerkük'e hiçbir kuvvetin giremeyeceğini ifade etti.

Yavar sözlerine şöyle devam etti: "Biz Irak'tan bir parçayız. IŞİD ile mücadele ederken onlarla koalisyon içerisindeyiz. Gönüllü halk kuvvetleri ve koalisyon güçleri ile birlikte seve seve IŞİD'e karşı mücadelede bulunuruz. Ama herhangi bir güç Kerkük'e girmek isterse Kerkük idaresinden izin almalı."

Ulusal koalisyonun kendilerine özellikle hava saldırılarında büyük destek olduğuna dikkat çeken Yavar, "Ama bu savaş uzun bir savaştır. Daha fazla destek istiyoruz. Çünkü bu düşman hepimizin düşmanıdır." ifadelerini kullandı.