Metz kentinde yüzlerce kişiyi biraraya getiren yürüyüşü Metz ve Saint Avold Kürt Halk Meclisleri, Metz Alevi Kültür Merkezi, Anadolu Kültür Merkezi, Metz Türkiyeli İşçiler Derneği ve Kürt Kadın Hareketi ortaklaşa düzenledi.

Eylem kapsamında kent merkezindeki Republique Meydanı'nda  toplanan 300 kadar kişi yaktıkları meşalelerle yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında Fransızca ”˜Katil devlet hesap verecek', ”˜Kahrolsun faşizm' gibi sloganlar atılırken, Roboski katliamından görüntülerin yer aldığı dövizler ile bayraklar da taşındı. Eylemde en önde '35 sivili katleden Türkiye hesap verecek' yazılı Fransızca pankart da dikkat çekti. Eylemciler çevreden geçenlere Roboski ve Maraş katliamları üzerine hazırlanan bildirilerden de dağıttılar.

Yürüyüş ardından yeniden toplanılan Republique meydanında kısa bir de miting yapıldı. Burada yapılan konuşmalarda, Maraş ve Roboski katliamlarını gerçekleştirenlerin aynı zihniyetten olduğu ve katliamcılara karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Öte yandan, Metz Kürt Kadın Hareketi üyesi kadınlar da eylem boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için imza topladılar.