Yunanistan'ın Midilli adasında polis ile mülteciler arasında yaşanan gerginlikler sürüyor. Midilli'de mülteciler polise taş atarken, Kos (İstanköy) Adası'nda ise bir gemiyi işgal etmeye çalıştılar.

Yunan adalarına akın eden göçmenlerle Yunan yetkililer baş etmekte zorluk çekiyor. Bugün sabah saatlerinde Afgan göçmenlerin Kos Adası'nda bir yolcu gemisini işgal girişimi feribotun kapılarının kapatılmasıyla önlenirken, öğleden sonra Midilli adasında polis ile mülteciler arasında gerginlik yaşandı. Polis gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti. Bazı mülteciler gazdan etkilendi.

"MÜLTECİLER İÇİN FİLO İSTİYORUM"

Midilli'de 10 bin civarında göçmenin beklediği bildirildi. Midilli Belediye Başkanı Spiros Galanis, 7-8 bin mültecinin adadan ayrılmak üzere kaydının yapıldığını ancak gemilerin yetersiz olduğunu söyledi. Galanis, "Sorunun patlama noktasına gelmesine ramak kaldı. Sadece gemi değil tam bir filo istiyorum." sözleriyle yoğunluğa dikkat çekti.

Bu arada Kos ve Midilli adalarında yerel halk, göçmen ve mültecilere saldırdı. Mültecilerden adadan ayrılmasını istedi. Uluslararası Af Örgütü, göçmenlere yönelik saldırı ve protestoları kınadığını açıkladı. Kos Adası'ndaki durumu ise 'cehennem' olarak tanımladı. Kos'ta 4 bin civarında mülteci bulunduğu ifade edildi.

Bu arada 2 haftadan bu yana adalardan Atina'ya mülteci ve göçmen taşıyan Elefteros Venizelos adlı yolcu gemisi, bugün sabah saatlerinde de 2 bin 500 göçmeni Pire limanına getirdi. Nakiller devam ediyor.