İtalya'nın Milano şehrindeki adliye binasında bu sabah düzenlenen silahlı saldırıda; biri hakim biri de avukat olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. İflas eden bir şirket sahibinin, davasının görüldüğü sırada silahını çıkarıp salondaki hakim ve kendi avukatı olmak üzere üç kişiye ateş edip öldürdüğü ve sonrasında motosikletle kaçarken yakalandığı açıklandı.

Milano Adliyesi'nde şirketini hileli şekilde iflas ettirdiği tespit edilen 57 yaşındaki Claudio Giardiello, duruşma sırasında silahını çekerek dehşet saçtı. Hakim ve kendi avukatı ile diğer davalıya ateş eden Giardiello, salondan çıktıktan sonra karşısına çıkan iki kişiyi de vurdu. Saldırıda en az 4 kişinin öldüğü belirtildi.

Giardiello motosikletle olay yerinden uzaklaşsa da güvenlik birimleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Olay sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada biri hakim ve biri avukat olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişininse yaralandığı kaydedildi. Saldırıyı gerçekleştiren Giardiello'nun silahıyla binaya nasıl girdiği konusunda tartışmalar yazılı basın ve televizyonlarda geniş yer buldu. Bazı görgü tanıkları adliye girişinde bulunan metal dedektörünün çalışmadığını iddia etti.