Danimarka’daki Türkiye kökenli milletvekillerinden Özlem Çekiç, Türkiye’de son dönemde ‘demokrasiyle hiç alakası olmayan şeyler’ yaşandığını söyledi. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan 16 yaşındaki genç M.E.A.’ya atıfta bulunan Çekiç, ‘‘Bu ülke sorsan AB’ye girmek istiyor ama AB’ye girmek isteyen bir ülkede 16 yaşındaki bir çocuk başbakana hakaretten hapse atılır mı? Bu nasıl adalet, bu nasıl düşünce özgürlüğü? Tek suçu konuşma yapmak...’’ dedi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Sosyalist Halk Partisi Milletvekili Özlem Çekiç, Türkiye’de sadece düşündüğü için hapiste yatan insanlar olduğunu söyledi. Çekiç, ‘‘Basın özgürlüğüne bakarsanız Türkiye’deki basın özgürlüğü Çin ile aynı durumda. Türkiye’de düşünce özgürlüğü için hapiste yatan insanlar var. Elinde silah yok, kimseyi tehdit etmemiş. Sadece düşünmüş. Düşündüğü için hapiste yatan insanlar.’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de son dönemde yaşananları ‘endişe verici sinyaller’ olarak değerlendiren Çekiç, ‘‘Çok güzel şeyler de olmuştu oysa eskisi ile kıyaslanınca. Sosyal ve sağlık reformları, yapılan binlerce kilometre yollar, su ve elektriğin büyün köylere gitmesi gibi... Bunları unutmamak lazım.’’ dedi.