Büyük Birlik Patisi (BBP) ve Saadet Partisi'nin (SP) oluşturduğu Milli İttifak, Avrupa'da da çalışmalarına devam ediyor. Milli İtifak Avrupa'dan SP kontenjanından dört, BBP kontenjanından ise beş olmak üzere toplam dokuz adayla seçime katılıyor.

Almanya'dan Altan Aras, Abdussamed Temel, Adem Karaca ve Binat Doğan, Avusturya'dan Metin Türkoğlu ve Hikmet Karaca, Fransa'dan Halit Kuş ve Mehmet Baloğlu, İsviçre'den Cumali Akça Milli İttifak tarafından Avrupa'dan aday olarak gösterildi.

Milli İttifak Ankara 1.Bölge 3. Sıra adayı Saadet Partili Abdussamed Temel, iktidara gelmeleri durumunda ilk yapacağı işlerden birinin yurtdışındaki vatandaşlar için askerlik bedelini tamamen kaldıracaklarını söyledi. Münih'te açıklama yapan Temel, "Türkiye'deki sosyal güvenlik hakları kolaylaştırılacak ve emeklilik işlemleri hak kaybı olmadan verilecektir." dedi. Pasaport ve resmi evraklardan harçları kaldıracaklarını söyleyen Temel, Türkiye'ye en az bir kez gümrüksüz araç getirebilme imkanını sağlayacaklarını açıkladı.

Yolsuzluğun salgın hastalık olduğunu altını çizen Temel, devletin rant üretme ve dağıtma aracı olmaktan çıkartacakları sözünü verdi.