Mısır'ın İskenderiye kentinde dün başlayan şiddetli yağışlarda, 7 vatandaş elektrik tellerinin kopması sonucu akıma kapılarak hayatını kaybetmişti. İskenderiye Valisi Hani El-Mesiri kendi ihmali olduğunu belirterek görevinden istifa etti.

Başkent Kahire ve İskenderiye'yle birlikte özellikle kuzey kesimlerde dün başlayan yağmur ana caddelerde sele neden olmuştu. Özellikle Akdeniz kıyısındaki liman şehri İskenderiye'de yağmur nedeniyle hayat durma noktasına gelmişti. Aynı kentte El-Mandera ve Muharrem Beg mahallelerinde meydana gelen olumsuz hava şartları, elektrik kablolarının kopmasına neden olmuştu. Kopan elektrik tellerinden dolayı akıma kapılan iki farklı aileden aralarında iki çocuğun da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Bunun üzerine olayda kendi ihmali olduğunu belirten İskenderiye Valisi El-Mesiri, istifasını Başbakan İsmail Şerife sundu. Akabinde Başbakan Şerif, olayın rahat araştırılması için valinin istifasını kabul ettiğini açıkladı.

Öte yandan Mısır Hükümeti, geçen ay da yolsuzluğa adı karışan Ziraat Bakanı Salah Hilal'i, soruşturmanın sıhhati için görevden almıştı. Daha sonra Hilal, devlete ait tarım arazilerini rüşvet karşılığında imara açarak çevresindeki işadamlarına vermekten dolayı tutuklanarak hapse atılmıştı.