Mısır'da güvenlik güçleri, sabaha karşı gerçekleştirdiği bir terör operasyonu sırasında aralarında iki Meksikalı turistin de bulunduğu 12 kişiyi yanlışlıkla öldürdü.

İçişleri Bakanlığı, Batı Sahra Vahah Bölgesi'nde dört cipe, asker ve polisin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda 12 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölenlerden ikisinin Meksikalı, geri kalan turistlerin ise Mısır vatandaşı olduğu açıklandı. Aralarında Meksika vatandaşlarının çoğunlukta olduğu yaralı 10 kişinin de bölgedeki devlet hastanelerine kaldırıldığı aktarıldı. Meksika'nın Mısır Büyükelçisi Jorge Alvarez Fuentes olayın ardından gece hastaneye gitti ve beş vatandaşının durumunun normal olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, turist olduğu anlaşılan gruba "yasak bölgede" müdahale edildiğini savunarak olayın araştırılması için bir ekip oluşturulduğunu ifade etti.

TURİSTLERİ VURANLAR GÖREVDEN ALINACAK

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ikinci açıklamada ise "İstenmeyen olay her ne kadar yabancı turistlere yasak olan bir bölgede gerçekleştirilmiş olsa da bu hatayı kabul etmiyoruz" denilerek emri veren asker ve polisten oluşan güvenlik güçlerininin görevden alınacağı vurgulandı.

Öte yandan Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, Twitter hesabından olayı kınayarak, Mısır hükümetine kapsamlı bir araştırma yapma çağrısında bulundu.

Libya sınırında yer alan Batı Sahra'da son dönemde Mısır güvenlik güçleri IŞİD'e bağlı terör örgütlerine yönelik son iki yıldır operasyon düzenliyor. Ayrıca Mısır'ın kara deliği olarak da adlandırılan sınır hattı, insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığının yapıldığı yer olarak biliniyor. Mısır güvenlik güçleri, terörist ve kaçakçılardan korumak için belli aralıklarla Libya topraklarına girerek sınır ötesi askeri operasyon düzenliyor.