Terör örgütü IŞİD'in Mısır'da kaçırdığı Hırvatistan vatandaşı Tomislav Salopek'i, boğazını keserek infaz ettiği öne sürüldü. İnfazla ilgili fotoğraflar da sosyal medyada paylaşıldı.

Mısır'da bir Fransız şirketi için çalışan Salopek, birkaç ay önce başkent Kahire'de militanlar tarafından kaçırılmıştı. Terör örgütü IŞİD, Hırvat rehine karşılığında Mısır'da Müslüman Kardeşler üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan Esra Tavil'in serbest bırakılmasını istiyordu.

Tavil'in ailesi ise Esra'nın IŞİD'in ültimatomunu reddettiğini ve bu barbarca saldırı karşısında şoke olduklarını belirtti. Müslüman Kardeşler ise Sisi yönetiminin güvenlik politikalarının felaket boyutlarında bir başarısızlıkla sonuçlandığı açıklamasını yaptı.

Tomislav Salopek'in vahşice katledildiği haberi Hırvatistan'da da şok etkisi yaptı. Halka sesleniş konuşması yapan Başbakan Zoran Milanoviç, infaz haberinin doğruluğundan henüz yüzde 100 emin olmadıklarını ve birkaç gün içinde açıklama yapacaklarını ifade etti. Milanoviç, sükunet çağrısı yaptığı vatandaşlardan infaz fotoğraflarını paylaşmamalarını ve çocuklara göstermemelerini de istedi.