Mısır'da 'meyve sıcakları' olarak da bilinen yaz başı sıcakları, 53 derece ile rekor kırarak ülkede hayatı felç etti.

Mısır Meteoroloji Müdürlüğü, Kahire ve güneyinde kalan kentlerde günler öncesinden ülkeyi etkisi altına alan sıcaklığın artacağını duyurmuştu. Bugün 53 dereceye ulaştığı belirtilen sıcaklık, ülkede özellikle kent merkezlerinde hayatı felç etti. Tarımla uğraşan çiftçi ve köylüler ise bu durumu sevinçle karşıladı. Söz konusu sıcaklıkların meyve ve sebzelerin çabuk olgunlaşmasını sağladıklarını belirten köylüler, bu havalara eskiden beri 'meyve sıcakları' denildiğini aktardı.

Kent merkezinde seyyar arabasıyla meyve suyu satan Mücahid Muhammed, hava sıcak olduğu için sıkma portakal suyu satmaya başladığını; ancak bugün aşırı sıcaklıktan dolayı insanların dışarı çıkmadığını ve bunun da işlerini olumsuz etkilediğini aktardı.

Sıcaklarda çalışmakta zorlanan fırıncılardan biri olan Taha İsmail ise sıcaklıktan yakınarak "Ocak başında bu sıcaklarda çalışmak dayanılmaz bir şey" dedi. Devamlı su içtiğini aktaran İsmail, müşterilerin azalmasından dem vurdu. Yusra ve Aya adındaki vatandaşlar da sıcak havayı dayanamadıklarını ve ilk defa böyle bir sıcaklıkla karşı karşıya kaldıklarını aktardı.

Meteorolojiden gelen bilgilere göre yarından itibaren ülkede sıcaklık düşerek dört gün içinde 29'a inecek. Çöl ikliminin hakim olduğu Mısır'da, yaz ayları sıcaklıklar ortalama 40 derecede seyrediyor.