Mısır'ın Sina Yarımadası'nda, güvenlik güçlerine ait kontrol noktasına gün içinde gerçekleştirilen ikinci saldırıda 2 polisin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, sabah saatlerinde Sina Yarımadası'ndaki Şeyh Zaid kentinde yol kontrolü yapan askerlerin bulunduğu noktaya geçekleştirilen saldırıda 5 polisin öldüğü, 3 güvenlik görevlisinin de yaralandığını bildirmişti. Bakanlık, aynı bölgede bulunan el-Ariş şehrinde polis karakolunda meydana gelen patlamada ise 2 güvenlik görevlisinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırıda yaralanan 20 kişiden 11'nin polis olduğu aktarıldı. Bu saldırıları ise Mısır'da son dönemde gerçekleştirdiği terör olaylarıyla adından sıkça bahsettiren Beyt el-Makdis örgütü üstlendiğini Twitter hesabından açıkladı.

Mısır bölgedeki askeri operasyonlarını etkili bir şekilde gerçekleştirmek için ABD'den 57 milyon dolar değerinde silah alımını gerçekleştirdiğini duyurdu. IŞİD'e katıldığını geçtiğimiz yıl ilan eden Ensar Beyt el-Makdis örgütü, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği saldırılarda yaklaşık 50 askeri öldürmüştü. Mısır'ın 2013'ten itibaren Sina bölgesindeki söz konusu terör örgütüne yönelik başlattığı geniş kapsamlı askeri operasyonları ise devam ediyor.