Mısır mahkemesi, 'izinsiz gösteri düzenlemek' suçlamasıyla yargılanan, 25 Ocak 'Tahrir Devrimi'nin önemli aktivistlerinden solcu kimliğiyle bilinen Ala Abdulfettah'a ikinci kez hapis cezası verdi.

Kahire Ceza Mahkemesi, eski diktatör Hüsnü Mübarek'in son başbakanı ve 2012 seçimlerinde İhvan yanlısı Muhammed Mursi'ye karşı yüzde 48'lik oyla seçimi kaybeden Ahmet Şefik'in seçim ofisini ateşe vermek suçundan aktivist Ala Abdulfettah'a bir yıl hapis cezası verdiğini açıkladı. Aynı mahkeme daha önce de 'Danışma Meclisi olayları' olarak bilinen davada, Aktivist Ala Abdulfettah'ın beş yıl, 20 sanık arkadaşının da üçer yıl hapislerine karar vermişti.

Mısır'da sol ve liberal eğilimli gençliğin takip ettiği önemli isimlerden Ala Abdulfettah, 25 Ocak Devrimi'nde önemli rol almıştı. Ancak ülkenin ilk demokratik yollarla seçilmiş, İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) yanlısı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınma sürecindeki askeri müdahaleye destek vermişti.

O dönemde '30 Haziran cephesi' olarak da bilinen müdahaleyi destekleyen önemli kurumlarla beraber olduğunu açıklamıştı. Daha sonra aktivist Abdulfettah, askerin ve ülke yönetimini eline alanların, müdahale sürecindeki hedeflerden vazgeçtiğini savunarak Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye de karşı çıktığını duyurmuştu.