Mısır'ın güneydeki turistik şehri Luksor'da meydana gelen intihar saldırısında aralarında eylemi gerçekleştirenlerden iki teröristin de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti.

Başkent Kahire'ye yaklaşık 800 kilometre uzaklıkta bulunan ve ülkenin en önemli turistik şehirleri arasında gösterilen Luksor'da art arda iki intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Luksor emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, saldırılardan ilkinin sabah saatlerinde, ikincisinin ise saat 11.00 sularında Karnak Tapınağı'nın yakınında meydana geldiği belirtildi.

Özel bir aracın patlatılmasıyla gerçekleştirilen intihar saldırısında bir güvenlik görevlisinin ve arabanın içinde bulunan iki teröristin öldüğü bildirildi. Patlamada ağır yaralanan 4 polisin hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Öte yandan, yakalanan 4 saldırgandan birinin yaralı olduğu açıklandı. Park halindeki 4 turizm otobüsünün de tamamen yandığı intihar saldırısını, hangi örgütün yaptığına dair bilginin ise yakalanan teröristlerin sorgusu bittikten sonra açıklanacağı ifade edildi.

Kasım 1997'de de yine Luksor'da turistlere yönelik gerçekleştirilen saldırıda, 58'i yabancı toplam 62 kişi ölmüştü.