Mısır Müftülüğü, Kirdase katliamı olarak bilinen davada yargılanıp mahkeme tarafından idam hükmü verilen İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) üyesi 183 kişiden 22'sinin kararını onayladı.

Giza Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz Şubat'ta, Ağustos 2013'te Kirdase'deki polis merkezine saldırarak 16 güvenlik görevlisini öldürmekle suçlanan 183 İhvan üyesine idam kararı vermişti. Daha sonra mahkeme, yasalar gereği bu davayla ilgili görüş almak üzere dosyaları Mısır Müftülüğü'ne göndermişti. Müftülük ise akşam üzeri 22 kişinin idam edilmesi yönünde karar bildirdiğini açıkladı. Müftülüğün ayrıca, öldürme fiilini işleyen kişilerin idam edilmesini, bunun dışında kalan kişilere ise farklı cezalar verilmesini mahkemeden talep ettiği belirtildi. Bundan sonraki süreçte ise mahkemenin söz konusu 22 kişiye kesin idam kararı vermesi bekleniyor.

Öte yandan Mısır yasalarına göre, idam dosyaları nihai karara bağlanmadan önce ülkenin müftüsüne sevk ediliyor. Bağlayıcı olmamakla beraber müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor ve mahkeme kararını veriyor.