Mısır’da, 250 pilot maaşlarının düşük olduğunu savunarak ülkenin resmi Hava Yolları EgyptAir şirketinden istifa ettiklerini açıkladı.

Mısır Hava Yolu Pilotları Derneği Başkanı Şerif Mannevi, çok çalıştıklarını ama karşılığını alamadıklarını belirterek 250 pilotun maaşının düşük olmasını sebep göstererek istifa ettiğini açıkladı. Şimdiye kadarki görüşmelerden bir sonuç alınamadığı için bu karara vardıklarını belirtti. Havacılık Bakanı Husem Kemal ise Mısır’ın ilerleyişini durdurmak için yapılan bir hareket olduğunu ve bu boyutta bir istifanın firmayla beraber ülke ekonomisini de sarsacağını söyleyerek pilotları geri dönmeleri için uyardı. Bakan Kemal, “Ülkenizi düşünün, turizmi düşünün, firmanızı düşünün, Mısır Hava Yolları büyük öneme sahip bir şirket, onun yok olmasının bir parçası olmayın bu şirketin bütçesini yıkıma uğratır.” ifadelerini kullandı.

Mısır Hava Yolları Müdürü Hişam Nahhas yaptığı açıklamada, 250 pilotun istifalarını geri aldırmak için uğraştıklarını belirterek, Başbakan İbrahim Mahlab’in devreye girmesini aksi takdirde hava ulaşımında ciddi sıkıntıların yaşanabileceğini aktardı.

Öte yandan ekonomik krizle boğuşan Mısır, sıcakların başlamasıyla uluslararası yaptırdığı reklamlarla ülkeye birçok yabancı turistin gelmesini bekliyordu. Söz konusu krizin çözülememesi halinde uçakları ertelenen yabancı turistlerin rezervasyonlarını iptal edip farklı tercihler yapabileceği ileri sürüldü.