Türkiye ile Mısır arasında iki yıldan daha fazla süredir devam eden siyasi ve diplomatik krize rağmen, Kahire yönetimi Ankara’da 86 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan resmi açıklamada, " Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. Mısır, 86 kişinin öldüğü ve onlarca vatandaşınında yaralandığı terör saldırısında Türk halkının yanındadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "bütün dünya ülkelerinin teröre karşı net, kararlı ve güçlü bir duruş sergilemesi ve terör kaynaklarının kurutulup kökünden sökülüp atılması gerektiği" vurgulanarak, saldırıda Türk halkına ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

Ayrıca saldırı kınayanlar arasında dünyaca meşhur El-Ezher vakfı da saldırıyı kınayarak Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Mısır yönetimi, geçen Temmuz ayında 30'un üzerinde kişinin öldüğü Suruç'taki patlamanın ardından olayı gerçekleştiren terör örgütlerini sert bir şekilde eleştirerek, Türk halkını yanında olduğunu belirtmişti.