Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Cuma namazı çıkışında Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen BBP ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Mısır ordusu aleyhine slogan atan vatandaşlar, ölenler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettikten sonra İsrail ve ABD bayraklarını yaktı.

Grup adına açıklama yapan Doç. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" hükmünün gereği olarak haksızlık karşısında susmamak, Hakk'ı konuşmak ve Hakk'ı tutup kaldırmık adına, melumun yanında ve zalimin karşısında oluklarını göstermek için toplandıklarını söyledi.

Yardımcıoğlu, Batı'nın Bdsna'da Ankara'da, Afganistan'da, Doğu Türkistan'da Irak'ta ve Suriye'de sergilediği körlüğünü ve tutarsılığını şimdi Mısır'da sahneleye başladığını ancak oynanan oyunun bozulacağını belirterek şunları kaydetti:

"Yaşamayı ve şarabı seven işbirlikçi firavunların karşısında 'düşmanlarım beni korkutamazlar, ölümüm şehadetimdir, zindan halvetimdir' diyen Mursi gibi liderler, İslam milletinin varlığına karşı yapılan bu son haclı tasallutunu da bertaraf edecektir."

İslam medeniyetinin yepyeni bir donanımla şahlanacağına inandığını dile getiren, Yardımcıoğlu, "Karanlığın en yoğun olduğu zamanın şafağa en yakın an olduğunu, artık İslamın şafağının söktüğünü belirterek, "Gönlünüzde bir dert yoksa Mısır diye Allah sizede eder bir Sisi hediye" dedi.