İSTANBUL (AA) - Eski Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud, Müslüman Kardeşler taraftarları ve özellikle Mısırlı gençlerin, tüm yaşananlara rağmen yılmadan direnişlerine devam ettiğini belirterek, "İnşallah yakında yeniden Mısır yönetimi, Müslüman Mısır halkının olacak." dedi.

Abdulmaksud, Okçular Vakfı Konferans Salonunda düzenlenen Medeniyet Gençliği Derneği 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Batılı deletlerin ve şer odaklarının İslam Medeniyeti üzerine oynadığı oyunlara dikkati çekti.

"Yapılmak istenen İslam medeniyetinin önünü tıkamak"
Salah Abdulmaksud, ne zaman bir İslam ülkesi gelişmeye, kalkınmaya ve demokratikleşmeye başlasa, o vakit bazı Batılı devletler ve şer odaklarının araya girdiğini ve o İslam ülkesinde bombaların patladığını, masum insanların öldürüldüğünü ya da antidemokratik yöntemlerle seçilmiş hükümetin indirildiğini anlattı.

Yapılmak istenenin, İslam medeniyetinin önünü tıkama ve Müslümanların müreffeh yarınlara kavuşmasını engellemek olduğunu vurgulayan Abdulmaksud, "Ancak bu şer odakları şunu bilmelidir; İslam coğrafyasına asla zulüm ile payidar olamayacaklar." diye konuştu.

"2015'te işkenceler sonucunda 356 masum vatandaşımız hayatını kaybetti"
Mısır'da yaşanan darbe sonrası binlerce masum insanın zindanlarda işkence gördüğünü ve katledildiğini dile getiren Abdulmaksud, şunları kaydetti:

"Sadece 2015 yılında, Mısır'daki protesto gösterilerinde ve polis merkezlerindeki işkenceler sonucunda hayatını kaybeden masum vatandaşlarımızın sayısı 356'dır. Bununla birlikte kaybolan ve akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmeyen de 10 bine yakın vatandaşımız var. Müslüman Kardeşler Hareketi olarak, tüm baskı ve zulme rağmen Sisi yönetimine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Müslüman Kardeşler taraftarları ve özellikle Mısırlı gençler, tüm yaşananlara rağmen yılmadan direnişlerine devam ediyorlar. İnşallah yakında yeniden Mısır yönetimi, Müslüman Mısır halkının olacak."

Başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyada yaşanan zulme karşı sesini yükselten ve mazlumların daima yanında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine teşekkür eden Abdulmaksud, İslam medeniyetine sahip çıkan Türkiyeli Müslüman gençlere minnettar olduklarını dile getirdi.

"İslam medeniyetinin en temel değeri barış"
Medeniyet Gençliği Derneği Başkanı Fatih Ayhan da konuşmasında son günlerde yaşanan intihar saldırılarına değindi.

Türkiye ve içinde bulunduğu coğrafyada zor günlerin yaşandığını aktaran Ayhan, ağır bir imtihandan geçildiğini ve bu dönemde herkese düşen görevler olduğunu söyledi.

Fatih Ayhan, "21 yaşındaki bir genç, nasıl oluyor da bir caniye dönüşebiliyor? Bu soruya yanıt aramak durumundayız. Bu mesele her şeyden önce bir zihniyet sorunudur, değer sorunudur. İslam medeniyetinin en temel değeri barışken, bugün cihat yahut özgürlük adına bir insan masum insanların kanını nasıl akıtabiliyor? Eğer bunu yapabiliyorsa, burada sorun o insanları bu çarpık düşünceye iten yorum ve anlayışta aranmalı." dedi.

Yeni dönemde Medeniyet Enstitüsü Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını anlatan Ayhan, İslam medeniyeti mefkuresi adına unutulmuş eserleri ve kaynakları neşretmek için İstanbul'da bu enstitüyü bu yıl hayata geçirecekleri söyledi.

Ayhan, şu an proje çalışmasının devam ettiğini belirterek, "Medeniyet Gençliği Derneği şimdiye kadar Fikir ve Düşünce Atölyesi ismi altında üniversite öğrencilerini, alanında uzman, akademisyen ve ya iş dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturarak, onların kişisel gelişmelerini destekleyen bir çalışma portföyü geliştirdi. Bu yeni dönemde de bunu akademik bir yapı içine sokup, sertifika programına çevirmek için bir enstitü oluşturacağız." bilgisini verdi.

Fatih Ayhan'ın yeniden başkanlığa seçildiği genel kurula, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.