Hollywood’un yabancı aktörlerinden Mısır kökenli Ömer Şerif 83 yaşında hayatını kaybetti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de hayata gözlerini yuman Şerif'in menajeri Steve Kenis, "Ömer Şerif kaldığı hastanede öğleden sonra kalp krizi geçirdi" açıklamasında bulundu. Şerif'in ABD'de yaşayan torunu ise Facebook hesabından dedesinin vefat ettiğini duyurdu ve "Mukkakki Allah'tan geldik ve dönüş yine ona olacaktır" ayetini paylaştı.

83 yaşında hayata gözlerini yuman Mısırlı Hollywood yıldızı Şerif'in, geçtiğimiz Mayıs ayında Alzheimer rahatsızlığına yakalandığını, oğlu Tarık tarafından duyurulmuştu. Tarık Şerif, babasının rahatsızlığının gittikçe kötüleştiğini ve endişe duyduklarını Facebook hesabından aktarmıştı.

Ünlü Hollywood yıldızı Şerif'in son filmi rahatsızlığının da konu alındığı "Sana söylemeyi unuttum" olmuştu. Ömer Şerif 2009'da son olarak kamera karşısına çıktığı bu filmde alzheimer hastası bir kişiyi canlandırmıştı.

Ömer Şerif 10 Nisan 1932 tarihinde İskenderiye'de doğdu ve kendisine Michel Demitri Chalhoub adı verildi. Sinemaya 1953 yılında "Sira` Fi al-Wadi" adlı Mısır filmi ile başlayan Şerif, yaklaşık 100 filmde oynadı. 1955 yılında Müslüman bir ailenin kızı olan Fatin Hameme'yle evlendikten sonra İslam dinini tercih eden aktör, Oscar ödüllü birçok filmde başrol veya başrol yardımcısı rollerinde yer aldı. Sanatçı ilk Altın Küre ödülünü, 1962 yılında Anthony Quinn ile birlikte oynadığı Arabistanlı Lawrence filminde almıştı. Şerif, üç yıl sonra Doktor Jivago filmiyle de yine Altın Küre'nin sahibi olmuştu.