AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bugünkü dışişleri bakanları toplantısında, terörle mücadele için istihbarat paylaşımı yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Mogherini, Türkiye ile terörle mücadele için somut projeler üzerinde görüşüleceğini ve ikili anlaşma imzalanacağını aktardı.

Görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Mogherini, Sadece AB içinde değil; Türkiye, Mısır, Körfez ülkeleri Kuzey Afrika başta olmak üzere, Afrika ve Asya’daki diğer ülkelerle istihbarat paylaşımı yapılacak.” dedi.

Bu arada AB ve Arap Birliği, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmek amacıyla bir mutabakat zaptı imzaladı. Mogherini; sadece Arap Birliği değil; terörle mücadele için gelecek haftalarda somut projeler üzerinde Türkiye, Mısır, Yemen, Cezayir, Körfez ülkeleri ile ikili anlaşmalar imzalayacaklarını dile getirdi.

Federica Mogherini, ayrıca hem Ortadoğu'da hem de Avrupa'da yaşayan Arap kökenli vatandaşlarla iletişimi artırmak için Arapçaya daha fazla önem vereceklerini açıkladı. Mogherini, bu konuda somut olarak hangi projelerin geliştirileceğine değinmedi.