Moğolistan eski Başbakanı Norovyn Altanhuyag kaleme aldığı "Ülkem Mozaik Gibi" isimli kitabını düzenlenen resepsiyonla tanıttı. Başkent Ulanbator’daki Tuushin Otel'de düzenlenen resepsiyona çok sayıda davetli iştirak etti. Altanhuyag, Moğol basınının da yoğun ilgi gösterdiği resepsiyonda kaleme aldığı kitabı hakkında bilgi verdi. Norovyn Altanhuyag kitabıyla ilgili ; “Bu kitap Moğolistan’ın tabiatını, kültürünü ve sanatını resimlerle gösteren değerli bir kaynaktır.” dedi.

Bu arada Cihan Haber Ajansı(Cihan) muhabirine konuşan eski Başbakan, görevi sırasında Türkiye ile Moğolistan ilişkilerinin gelişmesi için yoğun çaba harcadığını hatırlattı.

Norovyn Altanhuyag şunları söyledi; “Benim Başbakanlık dönemimde Türk vatandaşları Moğolistan’a bir ay vizesiz seyahat etmeye başladı. Bu vize kolaylığı aramızda ekonomik ve kültürel alanda büyük fırsat oldu. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım”

Altanhuyag, Türk okullarının iki ülke ilişkilerine katkısını hatırlatarak; “Moğolistan’da bulunan Moğol-Türk okulları eğitimimize çok büyük katkıda bulunuyor. Bu okulların Moğolistan’da gençlerimizin eğitimine her zaman destek verecğini umut ediyorum” dedi.