Moldova’da ikinci turu dün yapılan yerel seçimlerde Avrupa Birliği taraftarları 303, Rus yanlıları 118, bağımsız adaylar ise 34 belediye kazandı. Başkent Kişinev’in galibi Avrupa taraftarı Dorin Chirtoacă oldu.

Merkez Seçim Kurulu’nun rakamlarına göre 800 bin kişinin oy kullandığı yerel seçimlere katılım oranını yüzde 48 olarak gerçekleşti. Kadın seçmenlerin yüzde 54'ü erkeklerin ise ise yüzde 45'i oy kullandı.

Avrupa taraftarı ve Rus yanlısı iki adayın yarıştığı Kişinev şehrinin ise galibi Liberal Parti temsilcisi Dorin Chirtoacă oldu. Kutlama mesajında zaferi tüm Kişinev halkına ithaf eden Chirtoacă "Şimdi şehrimizi tam bir Avrupa başkenti yapma zamanıdır." dedi. Merkez Seçim Kurulu’nun verilerine göre Chirtoacă yüzde 54, Greceani ise yüzde 46 oranında oy aldı.

Moldova’ya bağlı Gagauz (Gökoğuz) Özerk Bölgesi’nde mücadelenin önemli ayağı Komrat şehrinin yeni belediye başkanı Sergey Anastasov oldu.

Seçimleri izleyen Promo LEX adlı sivil toplum kuruluşu seçimlerin sağlıklı geçtiğini fakat kısmi hataları önlemek için personel eğitiminin kaliteyi artıracağını vurguladı.