Moritanya'da faaliyet gösteren Burç Egitim Kurumları, geniş kapsamlı bir 'Kutlu Doğum' programına imza attı. İffet Kız Koleji’nde gerçekleşen geceye, aralarında Moritanyalı senatör, milletvekili, hakim, medya mensubu ve Türk vatandaşlarının da bulunduğu seyirciler yoğun ilgi gösterdi.

Burç Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Harun Deniz, anaokul, ilkokul, erkek ve kız lisesi öğrencisi ve öğretmeniyle programa hazırlığın yaklaşık bir ay sürdüğünü söyledi. Deniz, "Bütün İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan bu programlar, iki İslam kültürünü temsil eden Moritanya ve Türkiye için de önem arz ediyor." diye konuştu.

Program, Moritanya İlahiyat Fakültesi öğrencisi İbrahim Ünal’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gaye Erkek Koleji öğrencisi Yusuf Al Muhtar’ın Arapça şiiriyle devam eden gece, İffet Kız Koleji öğrencilerinin hazırladığı ve seyircilerden alkış toplayan 'Necaşi' skeciyle devam etti. İlkokul korosu öğrencilerinin okuduğu ‘Kaly Ey Hamza’ şiiri dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Moritanyalı alimler ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Efendime Sevgi’ adlı video klibi izleyicilerin beğenisini topladı.

Program, Ğali camisi imamı Şeyh Ğalinin yaptığı dua ile son buldu.