Moritanya'da Burç Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet sürdüren Derya Anaokulu, veliler arasında Türk yemeği yarışması düzenledi. Türk Lezzetleri Kulübü’nün organize ettiği yarışmada kadınlar, öğrendikleri Türk yemekleri aracılığıyla hünerlerini sergiledi.

Velilerin Kısır, İrmik tatlısı ve Mozaik Pasta kategorilerinde yarıştığı organizasyonda jüri, lezzetler arasından en iyisini seçmekte zorlandı. Kısır kategorisinde Toutou Moulaye Brahim, İrmik tatlısında Fatıma Leroussi ve Mozaik pastasında Mariem Denne birinci oldu.

Yarışmada 13 hafta boyunca kulüp faaliyetlerinin tamamına katılan El Khalive Souvi, jüri özel ödülünü almaya hak kazandı. Jüri üyelerinden Türk Restoranı Baş Aşçısı Erdal Şahin, bayanların performansının kendisini şaşırttığını belirterek okul idarecilerine düzenledikleri yarışma için teşekkür etti.

Burç Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zekeriya Özyürek de eğitimin sadece öğrenci-öğretmen arasında olmadığını, bu tür faaliyetlerle velilerin de eğitim alanlarına katıldığını belirterek kulüp faaliyetine katılan velilere sertifikalarını takdim etti.