Moritanya’nın ünlü futbol klubü Tevrag-Zeina'lı oyuncular, ülkedeki Türk okulunu ziyaret etti. Klüp başkanı, teknik direktör ve bazı oyuncular, Burç Eğitim Kurumları'nın öğrenci ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Ziyarete sevinen öğrenciler adeta bayram havası yaşadı. Futbolcular, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Burç Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Gaye Erkek Koleji Müdürü Sezgin Erdil, "Amacımız sadece öğrencilerimize ders vermek, ilmi bilgiler öğretmek değil. Bilakis onların sosyal yaşamın her karesinde kendilerini ifade edebilecek birer birey haline gelmelerini sağlamaktır." dedi.

Erdil, Moritanya'da gençler ve öğrencilerin spora ilgilerinin batıda meşhur olmuş takımları örnek alarak ortaya çıktığını yerel bir takım davet ederek bu anlayışı kırmak istediklerini söyledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, formalarını futbolculara imzalatıp resim çektirdi. Kameralara poz veren oyuncular, okul müdürü ve yöneticilerine kendilerince çok anlamlı olan böyle bir buluşmayı gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

Başkent Novakşot’un en önemli kluplerinden Tevrag-Zeina, 2005'te kuruldu. Klüp, 2010, 2011, 2012 Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, 2012'de Moritanya Premier Lig Kupası'nı ve 2010'da Süper Kupa'yı kazandı.