Rusya’nın başkenti Moskova’da bisiklet kullananların sayısı arttı. Dünyanın en fazla trafik sorunu yaşanan şehirlerinden biri Moskova’da bisiklet kullananların sayısı büyük oranda artıyor.

Moskova Belediyesi'nin ulaştırmadan sorumlu yardımcısı Maksim Liksutov, başkentte son iki yılda bisiklet kullananların sayısının 22 misli arttığını ifade etti.

Bisiklet kiralanan merkezlerin sayısını artırdıklarını belirten Liksutov, “Bisiklet kiralama merkezlerin sayısını 283’e çıkarttık. Toplam bisiklet sayısı 2 bin 150. Bunun dışında sadece Moskova’nın merkezinde değil, aynı zamanda bazı semtlerde de bu merkezleri açıyoruz. Moskova’da bisiklet yolunun uzunluğu yaklaşık 200 kilometre. Bu yıl 9 sokakta da 13 kilometre uzunluğunda yeni bisiklet yolu yapılacak.” bilgisini verdi.

Moskova’da bisiklet kiralama merkezleri 2013 yılında açılmıştı. 100 merkezle hizmete başlayan sisteme göre bisikletler ücret karşılığında kiralanıyor. İlk yarım saati ücretsiz olan bisikletin kiralanması için sistemin içinde yer alan siteye kaydolmak ve banka kartına sahip olmak gerekiyor. Kayıt işlemlerinde kullanıcının tüm ilgili bilgileri kayıt ediliyor.