Rusya’nın başkenti Moskova’da 9-13 Şubat tarihlerinde yapılacak Prodexpo-2015 Uluslar Arası Gıda Fuarı’na Türkiye’den 40 firma katılıyor.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan EXPOCHENTER Gıda Sanayisi Fuarcılık Masası Başkanı Tatyana Piskaryova, 22.Moskova Uluslar Arası Gıda Fuarı’na 40 Türk firmasının katılacağını söyledi. Piskaryova, “Türkiye’den katılacak firmaların 20’si milli, 20’si de özel. Geçen yıla kıyasla artış var. Türk firmalarının bulunacağı alan 600 metrekareden fazla. Tavuk, süt, konserve sanayisi ve diğer çeşitli gıda üretici firmalar Türkiye’yi temsil edecek.” dedi.

Türk üreticilerini Rusya piyasasında daha fazla iş yapmaya davet eden Rus yetkili, “Türkiye gıda sektörü üreticilerinin Rusya piyasası bakımından iyi perspektifi var. Türk ürünlerini yüksek kaliteli ve leziz buluyoruz. Rusya vatandaşları Akdeniz ülkesi Türkiye’yi ve Türk gıda ürünlerini çok iyi biliyor. Rusya piyasasında Türk üreticilerinin katılım oranının artması için fuarlar iyi fırsat. Türk üreticilerine burada bol şans ve bol temaslarda bulunmalarını diliyorum. Moskova gıda fuarının Türk iş dünyasına olumlu sonuç vereceğini de umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrupalı şirketlerin katılım oranının düşük olduğuna işaret eden Piskaryova, “Yaptırım nedeniyle Avrupalı süt, et ve beyaz et üreticileri katılamıyor. Rusya ambargosu tüm gıda ürünlerini kapsamıyor. Bunlar alkol, konserve ve çeşitli gıda sektörü. Saydığım bu sektörün Avrupalı temsilcileri fuarımıza katılıyor. Genelde katılım ülke sayısı azalmadı. 64 ülke. Avrupa firması sayısı az. Fransa, Almanya, İtalya, Avusturya, Polonya, Macaristan ve başka ülkelerden katılım var.” dedi.