Moskova Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen iki yavru ayı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Geçen yıl Kasım ayında dünyaya gelen beyaz ayılar 3 aydır anneleriyle beraber inlerinde yaşıyordu. Büyüyen yavru ayılar artık gezmeye başladı.

Avrupa’nın en eski hayvanat bahçelerinden biri olan Moskova Hayvanat Bahçesi’nde ikisi dişi biri erkek olmak üzere 3 tane yetişkin ayı bulunuyor. Simon, Vrangelya ve Murma isimli yetişkin ayılar yavruların yanında ayrılmıyor.

Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, “Yavru ayılar annesinin yanından ayrılmıyor ve asla onun sözünden çıkmıyorlar. Simon, yavrularına seslendiği zaman hemen arkasından koşuyorlar, ancak dışarıda gezmeleri çok uzun sürmüyor bu yüzden onları görmek biraz zor. Uzun süredir inlerinde bulundukları için yavrular çok kirli gözüküyor ve anneleri şimdilik onları suya bırakmıyor. Yavru ayılar zamanla beyazlaşıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Moskova’nın merkezinde 22 hektarlık bir arazi üzerinde bulunan Moskova Hayvanat Bahçesi’nde 8 binden fazla hayvan yaşıyor. Moskova Hayvanat Bahçesi geçen yıl 150’inci kuruluş yılını kutlamıştı.

Pazartesi günleri hariç olmak üzere 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren hayvanat bahçesine giriş ücreti 400 ruble (yaklaşık 15 TL). Öğrencilere, ordu mensuplarına, engellilere, emeklilere, üç veya daha fazla çocuklu ailelere ve 17 yaşına kadar olan ziyaretçilere ise giriş ücretsiz.