Türkiye ile Moskova arasında kış aylarında 1 saat zaman farkı ilk kez yaz aylarında olmayacak.

Geçen yıl sürekli kış saatinde kalma yönünde karar alan Rusya, yaz mevsiminde saatleri 1 saat ileri almadı. Türkiye’nin 1 saat ileri alması üzerine Moskova ile ilk kez aynı zaman dilimini paylaştı.

Dünya genelinde kış saati uygulaması 29 Mart 2014 Pazar günü saat 03.00'den itibaren bir saat ileri alınarak başladı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan yaz saati uygulamasına Rusya katılmıyor.

Rusya parlamentosunda Haziran ayında yapılan yasa değişikliği ile kış saati uygulamasına dönüldü. Daha önceki uygulamalarda kışın Türkiye ile 2 saate çıkan fark, yazın da 1 saate iniyordu. Yeni düzenleme ile sadece kış aylarında Moskova, Türkiye’nin 1 saat gerisinde kalacak.

Rusya’da 11’den 9’a indirilen saat dilimi geçen yıl yeniden 11’e çıkarıldı. Moskova ile Yekaterinburg arasında Perm için de MSK+1 uygulanacak. Komi, Perm Bölgesi, Başkortostan ve Orenburg da Perm saatine dahil olacak. Kamçatka, Moskova’dan 9 saat ileri olurken, Kaliningrad bir saat geri olacak. Rusya’ya yeni bağlanan Kırım ise Moskova saati ile aynı olacak.