Moskova’da bir depoda Türkiye’den getirilen 27 ton tavuk kıymasına el konuldu. Rus denetleme görevlileri, ürün ambalajında ilgili kuralların ihlal edildiğini gerekçe gösterdi.

Rusya Tarım Kontrol Servisi (Rosselhoznadzor) görevlileri, depoda yaptığı denetlemede Türkiye’den getirilen 27 ton beyaz et kıymasının ambalajında ihlaller tespit etti. Rosselhoznadzor basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, etiketin ambalajın üzerine yapıştırılması ile ilgili kurallar ihlal edilmiş. Ürünlere el konulduğu bildirildi.

Öte yandan, Rus polisi Moskova çevre bölgesi Şelkovo’da bir depoya düzenlediği baskında Türkiye ve İran’dan getirilen 470 ton fermantasyon ürünü ele geçirdi. Rusya İçişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Yelena Alekseyeva, yurtdışında getirilen ürünlerden peynir mamülleri hazırlanarak Rusya mağazalarına başka marka adı altında gönderildiğini açıkladı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla Rusya Federasyonu’na 6 Ağustos’tan itibaren sokulmaya çalışılacak tüm Avrupa ürünlerini sınır kapılarında imha edilecek.

Ukrayna krizi nedeniyle 25 Haziran’da Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay süre ile uzatmasının ardından Rusya hükümeti de tepki olarak Batılı ülkelere uyguladığı gıda ambargosunu 1 yıl daha uzatmıştı.