Rusya’nın başkenti Moskova’da Türkiye Moskova Büyükelçiliği yakınlarında her yıl yapılan sözde Ermeni soykırımı gösterisine bu yıl izin verilmedi. Rusya’nın Karadeniz kıyısı kenti Soçi’de de yerel merciler sözde soykırım reklam panolarını kaldırdı.

Ermeni basınına göre Moskova yönetimi Türk elçiliğine 50 metre yakın alanda Ermeni diasporasının protesto gösterisi yapmasına izin vermedi. Açıklamayı Rusya’da faaliyet gösteren Etnikler Arası İşbirliği Merkezi Başkanı Aşot Ayrapetyan yaptı. Protesto gösterisi her yıl dünyanın en etkili Ermeni diasporası teşkilatlarından Rusya Ermenileri Birliği tarafından yapılıyordu.

Soçi kentinde de yerel merciler daha önce asılan sözde soykırım büyük reklam panolarını kaldırdı. Soçi belediyesi olayla ilgili kentin spor kenti olduğunu gerekçe gösterdi. Soçi Emniyet Müdürü Sergey Ogurtsov, Ermeni gençlik teşkilatlarına gönderdiği yazıda kentte aşırılıkçı etkinliklere izin verilmeyeceği hususunda uyarıda bulundu. 2011 yılında da Soçi Belediyesi Türk katili Ermeni general Andranik Ozanyan’ın anıtını kaldırmıştı.