Rusya’nın başkenti Moskova’ya gelen her 10 yabancı turistten birinin Türk olduğu belirtildi. Moskova’ya gelen Türkiye vatandaşlarının yüzde 66’sının iş amaçlı geldiği de ortaya çıktı.

Rus analitik merkez sonuçlarına atıfta bulunan yerel basına göre, Ocak-Temmuz aylarında Moskova’yı yaklaşık 200 bin yabancı ziyaret etti. Bunların üçte birinin Rusya’nın başkentine turistik amaçla geldi. Yaklaşık yüzde 44’ü ise iş amacıyla Moskova’ya geldi.

Rakamlara göre, Moskova’ye gelen her beş yabancıdan biri Çin, her on yabancıdan biri Türk ve her 20 yabancıdan biri ise Alman vatandaşı.

Söz konusu dönemde Türkiye vatandaşlarının yüzde 66’sının iş, Çin vatandaşlarının yüzde 57’sinin ise turistik amaçlа Moskova’ya geldiği açıklandı.

17 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile vizelerin kaldırılmasının ardından Rusya’ya gelen turist sayısında yüzde 41 artış yaşanmasını örnek göstermişti.

Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski de 13 Ağustos’ta basına yaptığı konuşmada, Türkiye ile karşılıklı vizelerin kaldırılması sayesinde Rusya’ya gelen zengin Türkleri de fark ettiklerini söylemişti.