Mozambik’te faaliyet gösteren Söğüt Türk Kolejleri Onursal Başkanlığına ülkenin Milli Savunma Bakanı Atanásio Salvador M’tumuke seçildi. Başkent Maputo ve Matola şehirlerinde faaliyet gösteren kolejlerin açılması ve gelişmesi için çaba sarf eden Bakan M’tumuke, okulların başarısını her fırsatta anlatacağını aktardı.

Söğüt Vakfı Yönetim Kurulunca başkanlığa layık görülen M’tumuke’ye sertifikasını okulların Genel Müdürü Ahmet Uysal takdim etti. Kendisine bundan sonra büyük işler düştüğünü belirten Bakan M’tumuke, okulların aldığı başarıları vizyona çıkarmak için çaba sarf edeceğini açıkladı. M’tumuke, "Benim bu okullardan başından beri beklediğim ülkemizin geleceği olan çocukların en güzel şekilde yetiştirilmesiydi. Bugün geldiğimiz noktada görüyorum ki yanılmamışım. Bu okulların ulusal ve uluslararası alanda aldığı başarılar da bunun en büyük göstergesi. Benim bundan sonraki görevim okulun aldığı bu başarıları vizyona çıkarmak olacaktır." dedi.

Programda konuşan Söğüt Kolejleri Genel Müdürü Ahmet Uysal, okulların yakaladığı başarılardan söz etti. Kendilerine verilen destek sayesinde Mozambik’te hiç yabancılık çekmediklerinden bahseden Uysal, "Bakanımız bu güne kadar yaşdığımız her sıkıntımızda ve her mutlu anımızda bizleri yalnız bırakmadı. Biz de verilen bu destekler sayesinde Mozambik’i Avrupa’da, Amerika’da, Pasifik’te ve dünyanın her yerinde tanıtma mutluluğunu yasıyoruz." diye konuştu.