Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesinin ardından basına konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, terörle mücadele konusunda Türkiye ve diğer ülkelerin destek vermesi için çok daha büyük mucizeler gerektiğini söyledi.

Terörle mücadele konusunda çabaların birleştirilmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını ifade eden Muallim, “Başkan Putin ve Rusya’nın büyük bir mucizeye öncülük ettiğini tam olarak anlıyorum. Ancak, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve ABD’nin Suriye’de terörle mücadelesi için daha büyük mucize lazım. Çünkü onlar terörle mücadele yerine, terörü mali yardım ve silah vererek destekliyor. Suriye halkının kanını döküyor…” suçlamasında bulundu.

Putin, Muallim’le görüşmesinde bölgede bulunan ülkelerin IŞİD’le mücadelesinde Şam yönetimi ile işbirliği içinde olmaları gerektiğini, bu konuda Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin hazırlıklı olduğunu, Rusya’nın da bu yöndeki diyaloga katkı sağlayabileceğini ifade etmişti.

Böyle bir koalisyonun kurulmasının zorluğuna dikkat çeken Putin, “Ülkeler arasında zorluklar var. Ancak eğer Suriye yönetimi bunu uygun ve mümkün görüyorsa, biz de sizi desteklemek için her şeyi yapacağız. Bölge ülkeleri ile iyi ilişkilerimizi en azından bu yönde bir koalisyonun oluşması için kullanacağız…” değerlendirmesinde bulunmuştu.