Muhalifler, iki yıldır Esed yönetimi ile gerçekleştirdikleri esir değişimi görüşmelerinden sonuç çıkmaması sebebiyle esir tuttukları 10 Esed askerini idam etme kararı aldı. Muhalifler, bugünden başlayarak 5 gün aralıkla bir askerin infazını gerçekleştirecek.
Muhalif Şam Cephesi, Esed yönetimiyle iki yıl süren esir takası görüşmelerinden sonuç çıkmaması sebebiyle mahkemeye çıkarılan 10 asker hakkında idam kararı verildiğini belirtti. Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülerde Nusayri oldukları belirtilen asker ve Şebbihalar, Esed yönetiminin kendilerini yüz üstü bıraktığını ifade ederek, ailelerinden Şam yönetimine desteklerini kesmelerini istedi.

Yayınlanan görüntülerde konuşan Şam Cephesi sorumlusu, esir değişimi görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını hatırlatarak, esir 10 askerin çıkarıldıkları mahkeme tarafından idama mahkum edildiklerini belirtti. Şam Cephesi yetkilisi, “Bugünden başlayarak 5 günde bir kişi idam edilecek. Yani bugün gece 22:00’a kadar süreleri var. Eğer esir kardeşlerimiz serbest bırakılmazlarsa her 5 günde bir kişi idam edilecek.” dedi.

Ölmeden önce konuşmak istediğini söyleyen esirlerden biri,”Yakınlarıma, kardeşlerime aynı taifeden (Nusayri) olduğum herkese şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bu zalim yönetimde desteğinizi kesin. Bizimle ilgili idam kararı verildi. Bizi öldürecek olan mücahitler değil, Esed yönetimi olacak. Esirler Hizbullah veya İran’dan olsaydı sahip çıkarlardı, ama bizi yüzüstü bıraktılar.” şeklinde konuştu.