Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 6. yıl dönümünde Amsterdam'da düzenlenen programla anıldı.

Avrupa Türk Birliği'ne (ATB) bağlı Amsterdam Nizam-ı Alem Teşkilatı tarafından düzenlenen anma programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Avrupa Türk Birliği Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda Yazıcıoğlu’nun cenaze töreninden ve fotoğraflarından oluşan bir sunum yapıldı. Şehitler haftası münasebetiyle Çanakkale Savaşı’nda şehit düşenler de anıldı.

Programda konuşan Mustafa Desteci, "Merhum Başkanımız, Türk siyasetinin yetiştirdiği değerli şahsiyetlerden birisi idi. Muhsin Başkan davasını hiçbir zaman kendisine hizmet ettirmemiş, her zaman davasının eri olmuştur. O hep idealleri uğruna yaşamıştır. Öncelikle Türkiye'nin milli bütünlüğünün korunmasını ve güçlü bir ülke olarak uluslararası ilişkilerde belirleyici bir konuma gelmesini istiyordu. Bunun için kardeşlik duygularının geliştirilmesine önem veriyordu. 'İslam'ın tevhid ilkesi etrafında insan haklarından taviz vermeden, birlik ve kardeşliğimizi korumalı, emperyalistlerin Türkiye'yi bölme, parçalama politikalarına alet olmamalıyız.' diyordu. Kurucu Genel Başkanımızın hayatını kaybettiği helikopter kazasının, aydınlanıncaya kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Amsterdam Alperen Gençliği’nin de açılışını yapan Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Desteci, "Ortadoğu'daki olayların bahane edilerek Avrupa'daki Müslümanlara bedel ödetilmektedir. Sizler, Ortadoğu'daki kan ve gözyaşının bedelini ve hesabını ödemek zorunda kalıyorsunuz. Orada olanlardan dolayı sizlere burada farklı gözlerle bakılıyor. Avrupa'da son dönemde İslamafobik saldırılar giderek artmaktadır. Müslümanlar, kan ve gözyaşının asıl müsebbibiymiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Avrupa şunu bilsin ki Müslümanlar asla kavmiyetçi değildir, ırkçı değildir. Müslümanlar, Nazilerin yaptığı davranışları yapmazlar. Çünkü Müslümanların kitabı ve peygamberi ırkçılık ve kavmiyetçiliği yasaklamıştır. Onun için Müslümanlardan asla böyle bir şey beklenmez. Biz ırkçı veya kavmiyetçi değiliz, biz milliyetçiyiz, vatanseveriz." dedi.