Büyük Birlik Partisi (BBP) merhmum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nın 1998-99'daki Kosova Savaşı sırasında UÇK kamplarına kapısı olmayan bir helikopterle gittiği ortaya çıktı.

Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen 6. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu'na katılan Gülefer Yazıcıoğlu, merhum eşinin savaş zamanında maddi ve manevi destek için Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) kamplarını ziyaret ettiğini söyledi. Kampları ziyaret için Yazıcıoğlu'na eşlik eden bir arkadaşının anlattıklarını aktaran Gülefer Yazıcıoğlu, "Kapısı olmayan bir helikopterde gidiyorlarmış. Muhsin Başkan'ı helikoptere bindirmek istememişler, Muhsin Başkan da şu cümleyi kurmuş: 'Bana şehit olmayı layık görmüyor musunuz?' demiş ve o kapısız helikopterle UÇK kamplarına gitmiş." ifadelerini kullandı.

PRİZREN'E KONSOLOSLUK AÇILIYOR

Prizren Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağıcılar ise "Kosova Türkleri olarak dinimizle, dilimizle, siyasetimizle varız ve gelecekte de var olacağız. Muhsin Yazıcıoğlu'nun verdiği emaneti bundan böyle de gelecek nesillere taşıyacağız." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise Yazıcıoğlu'nun hedefinin sadece Türkiye'de siyaset yapmak olmadığını belirtti. Destici, Türkiye'nin bir ay içerisinde Prizren'e konsolosluk açacağının müjdesini de vardi.

Konuşmalar ardından Muhsin Yazıcığlu hayatını ve hedefini anlatan bir panel düzenlendi.