Son iki gündür mülteci akınına uğrayan Münih Ana Tren Garı, bugünü daha sakin geçirdi. Hafta başı Avusturya ve Macarsitan'dan trenlerle Münih'e gelen 2 bin 500 mülteci tam bir kaos ortamı oluşturmuş ve gelen mültecilere Münihliler kucak açmıştı.

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter yardımsever vatandaşları övdü. Dün istasyonda yaşananları anlatan Hıristiyan Sosyal Birlik partili siyasetçi Marian Offman (CSU), gelen mültecilere çok sayıda vatandaşın yardım ederek hüsnükabul kültürü örneği sergilediklerini ifade etti. Offman, "Çok sayıda insan yiyecek ve kıyafet getirip dağıttı ve mültecilere 'hoş geldiniz' dedi. Dün çok sayıda mülteci Almanya'ya geldi ve polis yoğun şekilde çalışıyor. Burada mültecilere yardımcı olunmaya çalışılıyor." dedi.

Münih Polis Teşkilatı Basın Sözcüsü Carsten Neubert, Salı günü Münih'e ayak basan mültecilere yiyecek, içecek ve eşyalar dağıtıldığını belirtti. Mültecilerin sağlık durumlarının da gözden geçirildiğini kaydeden Neubert, ilkyardım yapıldığını anlattı ve daha sonra mültecilerin kayıt için ilk alım merkezlerine götürüldüğünü belirtti.

Budapeşte'de bekleyen binlerce mültecinin de Almanya'ya gelmek istediklerini sözlerine ekleyen Neubert, mültecilerin bu kentten Münih'e gelmeleri için 6 saatlik tren yolculuğu yapmaları gerektiğini ve onların geleceğini öğrendiklerinde gerekli hazırlıkları yaptıklarını anlattı.

Budapeşte tren garında polisin tekrar kontrol başlatmasıyla Münih'e gelen mülteci sayısı azaldı. Alman medyasında Macar yetkililerin, tren biletleri olmasına rağmen mültecileri istasyona bırakmadıkları bilgileri yer aldı. Buna rağmen Münih tren garında polislerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Komşu ülkelerden gelen trenlerde de kontroller yapılırken, istasyonun kuzey kısmına kurulan çadırlar ve ilk yardım merkezlerinde gelen mültecilere yardım edilmeye çalışılıyor.