Almanya’da giderek artan sayıları nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mülteciler bu kez de uyuza yakalandı. Hamburg’da üç hafta önce bir mülteci çadırında çıkan uyuz hastalığına hala çare bulunamadı, hastalık başka mülteci barınaklarına da yayılmaya başladı.

Hıristiyan Demokratik Birlik Partisi Hamburg Meclis Üyesi ve Mülteciler Politikası Sözcüsü Karin Prien hastalığa karşı bir an önce acil önlem alınması gerektiğini belirtti.

Hastalığın hem mülteciler hem de mülteci barınaklarının çevresinde yaşayanlar için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Prien, “Hamburg mülteci kamplarındaki salgın hastalığa hızlı ve etkili tıbbi müdahale edilmesi gerekiyor. Neredeyse üç hafta önce başlayan ve son derece bulaşıcı uyuz hastalığı hem mülteciler hem de mülteci barınakları çevresinde yaşayan insanlar için endişe veriyor. Senato çözüm üretmekte aciz kalıyor. Salgına rağmen kampta kalan tüm insanlar sağlık taramasından da geçirilmiş değil. Hastalığın daha ciddi boyutlara ulaşmadan bir an önce kontrol altına alınması için eyalet hükümetine çağrı yapıyorum.” dedi.

Öte yandan Thüringen’in Suhl bölgesinde bir mülteci yurdunda bir kişinin Kur’an-ı Kerim’in sayfasını yırttığı iddiasıyla kavga çıktı. Yaklaşık 50 mültecinin karıştığı kavgaya müdahale için gelen polis ve polis araçlarına taşla saldırıldı. Çıkan arbedede üçü polis 10’dan fazla kişi yaralandı. Daha sonra yapılan açıklamada, Kur’an-ı Kerim’in sayfasının yırtılmasının yanlış bilgi olduğu iddia edilirken, kavganın yurttaki mülteci sayısının çokluğundan çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor.