Almanya'da Hannover Başsavcılığı'nın gözaltındaki Afgan ve Fas uyruklu iki mülteciye kötü muamele yaptığı iddiasıyla Federal Polis Teşkilatı’nda görevli bir memur hakkında soruşturma başlatmasının ardından bu kez yeni iddialar ortaya çıktı.

Kuzey Almanya Radyo Televizyon Kurumu’nun (NDR) yaptığı araştırmaya göre isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, bir polis memurunun görev silahi ile meslektaşlarını tehdit ettiğini belirtti. Savcılığın bu olayla ilgili ayrı soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu arada Hannover Başsavcısı Thomas Klinge “Her şeyin medyada yer alması incelemenin sağlıklı olmasına katkı sağlamıyor.” dedi.

Federal Polis Teşkilatı’nda görevli polis memurunun gözaltındaki mültecilere eziyet yapması Hannover ve Hamburg’da protesto edildi. Hannover’de ‘Irkçı polis şiddeti durdurulsun’ adı altında izin alınarak yapılan eylem Federal Polis Teşkilatı önünde gerçekleşti. Eylemciler ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Başka ciddi olayın yaşanmadığı eylem sırasında iki polis hafif şekilde yaralandı.

Hamburg’da ise kentin Mönckeberg Caddesi’nde izinsiz olarak gerçekleşen gösteriye yaklaşık 35 kişi katıldı. Polisin anında müdahale ettiği göstericiler olay yerinde uzaklaştırıldı.