Almanya'nın Münih şehrinde dün binden fazla insanın katılımıyla düzenlenen mitingde terör örgüyü PKK'ya lanet yağdı.

'Üç Beş Kişi' adlı sivil inisiyatifinin düzenlediği mitinge katılan binden fazla kişi, ellerinde Türk bayrakları ve üstlerinde kırmızı tişörtlerle kenti adeta kırmızı-beyaza boyadı. Miting, şehrin merkezi konumunda sayılan Goethe meydanında başlayıp Odeonsplatz'a kadar devam etti.

Polisin yoğun önlem aldığı mitingde sadece Türk bayrağı, teröre lanet dövizleri ile Atatürk resimleri bulunduruldu. Yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaş Odeonsplatz meydanına varınca burada şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunda bulunup ellerindeki Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı'nı okudu. Son aylarda şehit olan polis ve askerlerin adları, memleketleriyle birlikte tek tek okunup "Burada" denilerek yoklama alındı.

'Üç Beş Kişi' adlı sivil inisiyatifinin başkanı Levent Ekiz, törende “Buradan Türkiye'ye sesleniyoruz. Siyasi geleceğiniz için güzel ülkemizin toprakları ve insanları üzerinden elinizi çekin. Biz Türk-Kürt kardeşiz. Burada Tuncelili bir teyzemle aynı havayı biz paylaşabiliyoruz. Kendi geleceğinizi değil ülkenin geleceğini düşünün." şeklinde konuştu.