Bavyera’da Zanaatkârlar Odası’na (Bayerischer Handwerkskammer) bağlı 901 bin personelin istihdam edildiği 202 bin işletmede 150 farklı meslek dalında 71 bin 900 çırak eğitiliyor. Bavyera Zanaatkârlar Odası, 2015 eğitim-öğretim döneminde üstün başarı göstererek çırak ve usta çıkan öğrencileri bir sertifika ve madalya ile ödüllendirdi. İnşaat, pencere-cam, ısıtma/klima sistemleri, elektrik-elektronik, marangozluk, terzilik, boya-kaporta, boya-badana gibi onlarca meslek dalında üç buçuk sene ter döken meslek eğitimi öğrencileri arasında başarıları ile öne çıkan en iyi 103 öğrenci Bavyera Zanaatkârlar Odası Başkanı Dr. Georg Haber'in elinden ödüllerini aldı. Kaporta-boyacılık mesleğinde çıraklığını 100 üzerinden 90 puanla Bavyera birincisi olarak bitiren Afyon-Emirdağlı Murat Bilge, meslek eğitiminin ilk yılında Oberfranken birincisi, ikinci yılında da Mittelffanken birincisi oldu.

Başarısını, disiplinli ve azimli çalışmaya bağlayan Bilge, asıl motive ve desteğini anne ve babasından aldığının altını çizerek şunları söyledi: "Evde annem de babam da vaktimi boş geçirmemem için beni sürekli öğrenmeye, okumaya ve çalışmaya teşvik etti. Başarıya giden yolun ısrarlı ve bıkıp usanmadan çalışmaktan geçtiğine beni inandırdılar. Neticeyi de hep gördüm zaten'' Murat Bilge'nin ustalık eğitimine başlaması halinde 10 bin Euro tutarındaki eğitim masrafını Bavyera Zanaatkârlar Odası karşılayacak.

Ödül töreninde hazır bulunan anne Cevahir Bilge ve baba Kadir Bilge, oğullarının başarısından dolayı çok memnun olduklarını, onun da Franken Personel Dairesi’nde insan kaynakları bölümü müdiresi olarak çalışan kızları Nuray Bilge gibi üst düzey personel olmasını arzu ettiklerini söylediler.