Mısır'ın askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Son nefesime kadar direneceğim. Komik ve uydurma mahkemelerden korkmadan doğru ve meşru bildiğim yoldan asla geri dönüş yapmayacağım. Demokratik süreçten geri dönülmemesi için asla pes etmeyeceğim" dedi.

Mursi, "Ne olursa olsun bunlarla müzakere ve uzlaşma yolunu tercih etmeyeceğim. Tüm şehit ve yaralılara ihanet etmeyeceğim" diye konuştu.

TUTUKLULUK SÜRESİ UZATILDI!

Muhammed Mursi'nin tutukluluk hali 30 gün uzatıldı. Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Hamas ile işbirliği yaparak casusluk faaliyetlerinde bulunmak", "Mısır güvenlik güçlerine ait kurumlara saldırı düzenlemek" , "25 Ocak 2011 devrimi sırasında Vadi Natrun Hapishanesinden firar etmek ve hapishaneyi kasten ateşe vererek mahkumların kaçmasına sebebiyet vermek" suçlamalarıyla açılan soruşturma kapsamında, Mursi'nin tutukluluk halinin dördüncü kez 30 gün uzatılmasına karar verildi.

Mursi'nin "Hamas ile işbirliği yaparak casusluk faaliyetlerinde bulunmak" suçlamasıyla yargılandığı davada ise Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığına sevk edildiği belirtildi.

Mursi ve 14 İhvan lideri hakkında, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasının da 4 Kasım'da yapılacağı kararlaştırılmıştı.